|
|
Grönt te kakor
Sats till c.a. 40 st små kakor
4 dl Vetemjöl
½ dl Strösocker
½ st Ägg
200g Margarin eller smör
2 msk Vaniljsocker
2 msk Macha (Grönt tepulver från Japan)
Till pensling och garnering
Uppvispat ägg
Ugnstemperatur: 175-200 grader
1) Blanda mjölet, strösockret och vaniljsockret,
2) Dela matfettet i klickar och tillsätt smöret och ägget till mjölet. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg,
3) Dela degen i två delar och blanda i Macha i den ene degen,
För att få karusell mönstret (se kakan längst ner till vänster
4) Kavla ut varje del till en kaka, c.a. 20*25 cm,
5) Lägg den gröna degen ovanpå den ljusa,
6) Rulla ihop dem till en rulle och lägg rullen i plastfolie eller i plastpåse,
7) Låt rullen sedan ligga 30 minuter i kylskåpet,
Skär dem i ½ cm tjocka skivor, lägg dem sedan på en plåt och pensla kakorna,
9) Grädda kakorna mitt i ugnen i 5-7 minuter.
|
|