Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 plockad och urtagen fasan
3/4 flaska enkelt rödvin
5 morötter skurna i inte alltför tunna stavar
12 riktigt små lökar
50 g smör
50 g halverade valnötter
röd vinbärsgelé
Bryn fasanen försiktigt i smör tillsammans med morötter och lök i en gryta, som tål ugnsvärme.
Häll över rödvinet och låt fågeln småkoka ca 1 timme i 170-gradig ugn.
Plocka upp fasanen och skär loss köttet från benen. Lägg tillbaka bitarna i grytan. Tillsätt röd vinbärsgele.
Verkar såsen för tunn kan den redas med hjälp av mjöl, knådad till liten kula med smör.
Fräs valnötterna snabbt i smör och vänd ned dem i grytan. Salta och peppra samt strö till sist över litet hackad persilja.