Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 stor Gräsand (1 kg.)
1 msk.
Citronpeppar
Salt
Mejram
1 msk. Margarin
3 dl. Buljong ( ev.Hönsbuljong)
Sås.
3 dl. Grädde
1 msk. Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Soja
3-4 msk. Portvin
Tag ur anden om den är färsk.
Gnid den in-och utvändigt med kryddorna.
Bind upp fåglen.
Bryn den väl runt om i en het stekgryta.
Späd med buljongen och låt grytan småputtra ca: 1 timme eller tills dess att anden känns mör. Använd provnål och känn i låret. (Andens köttigaste del)
Tillsätt grädde och vetemjöl utrört i lite kallt vatten.
Runda av såsen med salt, peppar, soja och portvin.
Serveras med kulpotatis, kokta grönsaker, ärter, brysselkål och rönnbärsgele´.