Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Botten
100 gr sötmandel
1 dl strösocker
2 st stora äggvitor
Lingonmousse
4 st gelatinblad
2 st stora äggulor
2 msk strösocker
2 dl rårörda lingon
2 dl mild yoghurt
1 dl vispgrädde
Garnering
1 dl rårörda lingon + några lingon
Sätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant.
Skålla och skala mandeln.
Kör den med sockret i matberedare tills den är finhackad.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandeln.
Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter.
Låt kallna.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa gulor och socker.
Finfördela den rårörda lingonsylten i matberedare.
Tillsätt den och yoghurten i äggsmeten.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i en djup tallrik i vattenbad.
Tillsätt lite av lingonsmeten i gelatinet och och rör ner gelatinblandningen
i övriga smeten.
Vispa grädden och vänd ner den.
Häll blandningen över tårtan och låt stelna till nästa dag.
Lägg upp tårtan på fat.
Mixa lingonsylten slät och bred den över tårtan.
Garnera med hela bär.