Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Avlägsna det yttre papperstunna lagret på vitlökshuvudet, men dela inte vitlöken eller skala klyftorna. Placera vitlökshuvudena (en till varje person) på en bit aluminiumfolie. Vik upp kanterna så att vitlökarna är helt täckta.
Sätt in vitlökarna i den varma ugnen i 1 timme och 15 minuter.
Servera vitlöken tillsammans med rostat bröd och smör. Dela vitlökarna i klyftor. Håll en klyfta över smörat bröd och tryck. Vitlökspurén trycks då ut, likt tandkrämen ur en tandkrämstub. Bred ut purén och njut!
VITLÖKSPURÉ:
Om man ska göra puré att använda senare låter man de rostade vitlökarna vila i folien minst fem minuter efter man har tagit ut dem ur ugnen.
Dela försiktigt vitlökarna i klyftor och tryck ut innehållet i en finmaskig sil. Tryck vitlöken genom silen med en träsked eller liknande, ner i en skål. Täck över noga med plastfolie och sätt det i kylen, eller frys in.
SNABBPURÉ:
Om det är bråttom kan man hoppa över silen och pressa innehållet i klyftorna direkt ner i en skål. Rör sedan om med en träsked eller liknande så att massan blir någorlunda slät. Täck över med plastfolie och förvara det i kylen tills det ska användas. Det håller i månader. Man kan täcka över purén med ett tunt lager olivolja om man vill.
från:godarecept.se