Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 Gul lök
Smör
10-11 Medelstora potatisar
100 g Anjovisfiléer
2 dl Vispgrädde
1 dl Mjölk
Ströbröd
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor.
Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär
också den i tunna strimlor. Smörj en ugnsäker form. Lägg ett
lager potatis, därefter lök, anjovis och sedan resten av potatisen.
Häll över lite av anjovisspadet och häll på grädde och mjölk. Spar lite mjölk till
senare och häll på den när man gräddat ungefär halva tid gräddas i ca 45 min.
Serveras med rårivna morötter och knäckebröd med några ordenliga skivor V.b ost
Skala potatisen och skär den i strimlor. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnstålig form och se till att det sista lagret ska vara potatis. Blanda hälften av grädden med salt och peppar och häll denna blandning över formen och klicka över margarinet. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter. Tillsätt då resterande grädde och sätt in i ugnen ytterligare 15 - 20 minuter.