Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
50 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
1 hg valnötskärnor
2 msk starkt kaffe
½ tsk salt
50 g mörk choklad
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i små tärningar och låt det bli rumsvarmt.
Rör ihop smör, ägg, kaffe, farinsocker, salt, valnötter hackade i mindre bitar och hackad choklad. Blanda sist i mjölet hoprört med bakpulvret.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och forma till 3 ganska smala längder som läggs på plåt, lätt smord eller med bakplåtspapper.
Grädda i 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan de skärs diagonalt till skorpor. Lägg tillvaka dem på plåten och rosta dem cirka 7 minuter i samma ugnsvärme som tidigare. Sänk sedan värmen till 100 grader och torka skorporna med luckan på glänt i ungefär 10 minuter.