Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 dl socker
3/4 dl vatten
250 g hjortron
½ dl torrt vitt vin
½ dl fruktsoda
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg ner stången också.
Tillsätt grädde, mjölk och socker.
Rör om och koka upp.
Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet.
Rör ner dem så att de smälter i kastrullen.
Lägg ner hjortronen.
Ställ att svalna. Rör om då och då.
Ta upp vaniljstången.
Passera blandningen genom en finmaskig sil.
Häll upp i 4-6 potionsformar eller en stor.
Ställ kallt.
HJORTRONSÅS
Koka socker och vatten tills sockret har löst sig.
Tillsätt hjortronen och mixa alltsammans.
Passera genom finmaskig sil..
Smaka av med vin och fruktsoda.
Ställ svalt.
Stjälp upp puddingen, den stora delas i 4-6 bitar.
Lägg upp och rippla sås runt om.
Garnera gärna med några hjortron.