Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 kg brun farin
2 kg strösocker
3 st apelsiner utan skal
½ pkt russin
7 hg skalad, tärnad och djupfryst potatis
10 g hjortronssalt
5 l kokande vatten
½ hg jäst
Frukt och potatis skäres i bitar och lägges med socker och hjortronsalt i en hink.
Slå det kokta vattnet över, låt det svalna.
Jästen röres i.
Täck över med handduk och lock.
Låt stå i rumstemperatur i 2 veckor.
Därefter silas det och får stå i ytterligare 2 veckor att klarna för att sedan tappas upp på flaskor.