Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sherry

1 kg brun farin
2 kg strösocker
3 st apelsiner utan skal
½ pkt russin
7 hg skalad, tärnad och djupfryst potatis
10 g hjortronssalt
5 l kokande vatten
½ hg jäst

Frukt och potatis skäres i bitar och lägges med socker och hjortronsalt i en hink.
Slå det kokta vattnet över, låt det svalna.
Jästen röres i.
Täck över med handduk och lock.
Låt stå i rumstemperatur i 2 veckor.
Därefter silas det och får stå i ytterligare 2 veckor att klarna för att sedan tappas upp på flaskor.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N