Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Äppelketchup

3/4 kg äpplen
1 liten rödbeta
1 1/2 dl torr sherry
3 msk vitvinsvinäger
3/4 dl socker
1 1/2 msk soja
1 tsk paprika
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk mald fänkål

Skala och kärna ur äpplena.
Skär dem i tärningar.
Blanda sherry, vinäger, socker, soja och kryddor i en gryta och koka upp.
Lägg i äpple och rödbeta och koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.
Mosa frukten i matberedare.
Häll tillbaka i grytan och koka upp.
Häll upp ketchupen på rena, varma flaskor och sätt på lock.
Om såsen förvaras mörkt och svalt håller den sig i flera månader. Servera till stekt eller grillat kött, hamburgare och andra köttfärsbiffar eller stekt fisk.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N