Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 st Polarkakor
6 hårdkokta hackade ägg
1 burk crème fraiche
1 tub Ejderns kaviar
3 dl gräddfil
6-8 kokta kalla potatisar i skivor
2 burkar matjesfileer i bitar (små runda burkar)
1 knippe gräslök
Placera 2 st polarkakor som en cirkel på ett stort uppläggningsfat.
Bred bordsmargarin på polarkakorna.
Rör ihop de hackade äggen tillsammans med crème fraiche och
kaviar. Bred detta på polarkakorna.
Lägg därefter på ytterligare 2 polarkakor. Bred ut gräddfilen.
Garnera silltårtan med potatisskivorna i ett snyggt mönster. På
potatisskivorna placerar man sedan matjesbitarna.
Strö till sist massor av gräslök över tårtan.
Låt den gärna stå övertäckt ett tag innan potatis och sill läggs på, ev över natten.
Receptet tror jag är från radio uppland för flera år sedan.