Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
125 g smält smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl kakao
100 g mörk choklad, hackad
Glasyr:
50 g smör
2½ dl florsocker
½ dl kakao
2 msk vatten
1 äggvita
Sätt ugnen på 200°
Smält smöret.
Vispa äggen, först separat sedan med sockret så att det blir fluffig och vitaktig smet.
Tillsätt smör och filmjölk.
Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
Rör ner smeten tillsammans med salt, kakao och hackad choklad.
Fördela smeten i 12 muffinsformar (den höga amerikanska typen).
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Glasyr:
Smält smöret och ta kastrullen från värmen.
Sikta ner florsocker och kakao, tillsätt vatten och rör till en slät smet.
Vispa äggvitan till hårt skum i en ren skål. Tänk på att ingen rest från gulan får vara med eftersom det då inte blir något skum.
Vänd ner äggvitan i smeten.
Fördela chokladglasyren på alla muffins och ställ dem därefter svalt eller t.o.m i frysen en stund.
NJUT!!!!