Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fylld ciabatta 8st

ca 7 dl (500 g) vetemjöl special, ca 5 1/2 dl (400 g) durumvetemjöl, 1 msk salt, 1/2 msk socker, 1/2 msk olivolja
1/2 paket (25 g) jäst, 6 dl fingervarmt vatten, 37°
olja till formen

Fyllningsförslag:
1: Hackad persilja som blandas med grovhackade oliver och 1-2 sardeller per ciabattasmörgås.
2: Strimlad rökt lax och hackat hårdkokt ägg, som droppas med lite senapssås och täcks med rikligt med finhackad dill.(Servera gärna lite senapssås till.)
3: Tärnad kryddstark rökt korv och fetaosttärningar i olja. (Servera olja att droppa på.)
4: Soltorkade tomater och riven stark ost/parmesan och basilika
5: Köttfärsssås, ej för lös, riven ost och pizzakrydda

Häll det mesta av vetemjölet, durumvetemjölet, salt, socker och olja i matberedarens bunke. Smula jästen över.

Häll på det fingervarma vattnet. Bearbeta 2 min långsamt, sedan 5-6 minuter kraftigt med degkrokarna.

Pensla en skål med olivolja. Häll över degen, som är len och ljummen efter knådningen. Täck med plastfolie och låt jäsa på dragfri plats en timme.

Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bakbord. Strö över mjöl på ovansidan.

Platta ut degen till ca 30 x 50 cm.
OBS! Knåda inte degen.Den är mycket lättarbetad.

Skär upp degen i 4 avlånga bitar, sedan tvärs över så blir de ca 12 x 15 cm, vilka en och en plattas/dras ut till ca dubbel längd.

Lägg fyllning på ena halvan, vik den andra över och tryck till ordentligt längs kanterna. Det skall vara mjöl även på ovansidan!

Sätt bitarna, ej för tätt, på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 2 timmar före gräddning.

Grädda i 175°, ca 30 minuter.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N