Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Apelsin och morotsmarmelad med ingefära

1/2 kg apelsiner, tunnskaliga
1/2 kg morötter
3 dl vatten
1 kg syltsocker
1/2 dl ingefära, finhackad, syltad

Tvätta apelsinerna i varmt vatten. Dela dem och pressa ur saften.
Finhacka eller mixa skal och fruktkött. Riv morötterna.

Blanda saft, apelsinskal, morötter, vatten, socker och ingefära i en gryta. Koka upp under omrörning. Koka ytterligare 10 minuter.
Tag grytan från värmen, skumma väl och låt stå i 15 minuter.

Rör om då och då. Häll upp på varma väl rengjorda burkar.
Förslut och förvara svalt.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N