Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Sätt ugnen på grill, 250°
Skär rabarberna i bitar.
Smält smöret i en panna och fräs bitarna på svag värme tills de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt sirapen, farin och mandelspån.
Rör om och ställ åt sidan.
Häll vin, äggulor, florsocker och kardemumma i en kastrull.
Vispa såsen kraftigt över svag värme tills den skummar.
Avsluta med att vispa ner det rumsvarma smöret.
Fördela rabarberna i smord form och häll över såsen.
Gratinera så att ytan får fin färg.
Servera med en klick vaniljglass eller grädde.