Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 g margarin
ca 3 dl vetemjöl, 200 g
5 msk vispgrädde
Fyllning:
100 g rumsvarmt margarin
3/4 dl florsocker
1 äggula
rivet skal av 1 apelsin
Gör så här:
1. Hacka margarin och mjöl smågrynigt på bakbordet.
2. Tillsätt grädden och arbeta snabbt samman degen. Ställ den kallt några timmar.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Kavla ut degen till knappt en halv cm tjocklek. Tag ut kakor med ett runt mått.eller kavla kakorna runda eller ovala med kruskavel. Lägg på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda våfflorna mitt i ugnen 6-8 minuter, tills de ser spröda ut.
6. Gör fyllningen genom att röra margarin och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och det rivna apelsinskalet.
7. Lägg ihop våfflorna två och två med fyllning mellan.