Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 liter (500 g) jordgubbar (färska eller frysta)
½ dl strösocker
2 äggulor
½ dl florsocker
2 äggvitor + 2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
Mosa jordgubbarna med strösockret.
Vispa äggulor och florsocker pösigt.
Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till ett vitt och fast skum.
Vispa grädden.
Blanda jordgubbsmoset med äggulorna.
Rör i grädden och vänd sist ner äggvitorna.
Häll smeten i en plastfolieklädd form, ca 1 1/2 liter.
Täck formen och frys minst 4 timmar
Före servering stjälps parfaiten upp och får stå i kylen ca 45 min eller i rumstemperatur ca 20 min.