Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Jordgubbsparfait

1 liter (500 g) jordgubbar (färska eller frysta)
½ dl strösocker
2 äggulor
½ dl florsocker
2 äggvitor + 2 msk strösocker
2 dl vispgrädde

Mosa jordgubbarna med strösockret.
Vispa äggulor och florsocker pösigt.
Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till ett vitt och fast skum.
Vispa grädden.
Blanda jordgubbsmoset med äggulorna.
Rör i grädden och vänd sist ner äggvitorna.
Häll smeten i en plastfolieklädd form, ca 1 1/2 liter.
Täck formen och frys minst 4 timmar

Före servering stjälps parfaiten upp och får stå i kylen ca 45 min eller i rumstemperatur ca 20 min.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N