Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Glass med saffran, anis och citron

2 1/2 dl Vispgrädde
1 kuvert saffran
1 tsk mald anis
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk rivet citronskal
1 msk citron eller limesaft

garnerings förslag
russin och rostad mandel
2 msk rostad hel anis



Koka upp grädden med saffran och anis för att få ur all smak och färg.
Låt grädden svalna och vispa den sedan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ned citronsaft och skal.
Vänd ihop grädde och äggsmeten.
Fodra en form eller 4 portionsskålar med plastfilm och fyll med glassmeten.
Ställ in i frysen i minst 3 timmar, gärna längre.
Stjälp upp glassen cirka 20 minuter före servering.
Garnera ev. med russin, nötter och anis.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N