Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkaka i kylen (Jamie Olivers recept)

150 gr digestivekex
100 gr pekannötter
100 gr pistaschnötter
10 cocktailbär
2 små marängbottnar, smulade
150 gr smör
1 msk ljus sirap
200 gr choklad av god kvalitet
Kakao (att pudra över)


Bryt digestivekexen i småbitar i en skål tillsammans med nötterna, cocktailbären och marängsmulorna. Lägg resten av ingredienserna (förutom kakaon) i skålen och värm över vattenbad tills chokladen och smöret har smält.

Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i en plastburk med måtten
30 * 20 cm. Burken får tjänstgöra som kakform. Se först till att täcka burken med plastfolie invändigt så att kakan inte fastnar. Låt så mycket plast hänga över kanterna att det går att täcka kakan.

Ställ in kakan i kylen. Vänd ut kakan när smeten har stelnat och skär den i tjocka skivor. Den här chokladkakan ska förvaras i en lufttät burk, och blir bara godare efter några dagar.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N