Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 gr digestivekex
100 gr pekannötter
100 gr pistaschnötter
10 cocktailbär
2 små marängbottnar, smulade
150 gr smör
1 msk ljus sirap
200 gr choklad av god kvalitet
Kakao (att pudra över)
Bryt digestivekexen i småbitar i en skål tillsammans med nötterna, cocktailbären och marängsmulorna. Lägg resten av ingredienserna (förutom kakaon) i skålen och värm över vattenbad tills chokladen och smöret har smält.
Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i en plastburk med måtten
30 * 20 cm. Burken får tjänstgöra som kakform. Se först till att täcka burken med plastfolie invändigt så att kakan inte fastnar. Låt så mycket plast hänga över kanterna att det går att täcka kakan.
Ställ in kakan i kylen. Vänd ut kakan när smeten har stelnat och skär den i tjocka skivor. Den här chokladkakan ska förvaras i en lufttät burk, och blir bara godare efter några dagar.